Archive for August, 2010

e vorentscheidig…

Sonntag, August 29th, 2010

es het nöd sölle guet cho, hüt in spa. vo 5 fahrer wo innerhalb vo 20 pünkt um de titel fahred, sind in spa 3 punktelos blibe und di andere 2 holed z maximum, platz 1 und 2 use. de hamilton übernimmt wieder d füehrig i de wm, de alonso het nümm 20 sondern 41 pünkt rückstand, es isch also scho besser gstande für die rote. esischeso!

es git nüt wos nöd git…

Montag, August 23rd, 2010

…das hani dänckt woni de GEO (erschts vollständig gross gschribnigs wort i dem blog!) artikel über promenadologie gläse han. uf tüütsch heissts spaziergangswüsseschaft (zum blog), also es git tatsächlich e wüsseschaft, wo sich mit em spaziere beschäftigt, sache gits! aber i de ziit vo billigflüger, gps und internet gits wohl es bedürfnis use zfinde, was es bruucht um d’landschaft um eim ume würklich wahrzneh. bedänklich das es eim gar nöd bewusst isch, wie mir durs läbe hetzed, aber zum glück gits so gschiiidi lüüt wos eim vor auge füehred, esischeso!

das isch diis problem!

Samstag, August 7th, 2010

ich han scho s einte oder andere über s restaurant birchegg ghört, aber me mues es erläbt ha, süsch glaubsch es nöd. also reserviert hämmer uf di sächsi, am 10 ab im birchegg acho isch ke sau ume xi. also simmer dusse bi de garte terrasse heräghocket und händ gwartet. so nach 10 minute chunnt de chef. luegt üüs grimmig ah und lauft mürrisch a eus verbii. churz spöter chunnt er mit 2 aperogetränk wo mir nöd bschtellt händ a euse tisch und fraget unfründlich: „warted ihr uf öppis?“, stellt d gläser herä und lauft wieder weg. mir trinked de apero und gönd langsam ine. dänn warted mir druf, das er eus euse tisch zeiget. „hine links, herähocke!“ zischt er.  mir nämed platz, ich grad im eggä a de wand. aber das passt em cheff nöd! „platz wächsle“, ich probier echli mit ihm z’pläuderla, sini antwort „das isch diis problem, platz wächsle, d frau sitzt det!“. „ässed ihr alles?“, d antwort isch „ja“, dänn chunnt en täller antipasti mit villne italienische spezialitäte, absolut lecker isch das xi. übrigens au der hämmer nöd bschtellt. genau so wi de wii und s’wasser. als nächschts git es tris vo steipilzrisotto, lasagne und ricottatortelloni, alles vorzüglich zuebereitet. echli gwöhnigsbedürftig für eusi verhältnis isch de salat xi, au der sehr fein, aber irgendwie hämmer das a dere stell nöd erwartet, wil mir de salat au nöd bschtellt händ. langsam recht satt, chunnt de cheff und fraget: „händer luscht uf fleisch, fisch oder chalbsläberli?“, mini begleitig fraget, „was isch für fleisch“ und das isch en fähler xi. zimmli gnärvt butzt er si abe, git kei richtigi antwort und zieht devo. eigetli het si wellä säge, dass sie nümm soviel mag. si ninnt fleisch ich fisch. churz druf abe chunnt de täller, wie bschtellt und er isch sogar echli fründlich und seit „c’est pas boucoup“, au de gang isch vorzüglich xi. bevor de kaffi, wo mir au nöd bschtellt händ, serviert wird, gits no es hervorragends früchtedessert. nachdem mir ja doch es paar mal vom cheff abe putzt worde sind, hämmer üs fasch nöd getraut nach de rächnig z frage. aber binere günschtige glägeheit, hanis doch gschafft in a euse tisch z locke. uf min hiiwiis, das mir langsam hei möchtet zischt er wiedermal „das isch diis problem“, aber er chunnt drufabe mit dr rächnig. das mannli chunnt aus us de gliiche gägend wie ich us italie, bim usegah hämmer no es paar wort gwächslet und det het er sich doch ganz fründlich zeiget, de michele. di ganzi art wie er siis restaurant füehrt isch konzept. es git was er bringt, du zahlsch was er seit, frage sind nöd erlaubt. de priis isch meh als fair und alli gäng sind hervorragend xi. dr dame het er no e rose id hand druckt. leider wird de michele nächscht märz uufhöre, aber mir wärdet sicher no eimal ineluege, esischeso!

tschingg

Samstag, August 7th, 2010

in oerlike a de schaffhuserstrass drüü füf drüü, det isch de tschingg. kes restaurant im eigetliche sinn, eher en take away. es git pasta im take away und im lade verschiedeni italienischi  spezialitäte. pasta gits i drüü verschiedene portione, di mittleri (normal) gits für nüün stutz und für mich langed das beschtens. letscht mal hets pasta mitere rüeblicreme und bluemechol geh, für mini begriff zimli exotisch aber es het gschmöckt. standardmässig gits pasta mit sugo oder pesto und immer zwei variatione mit saisonalem gmües. und di gueti nachricht isch, dass es bald im oberdorf au en tschingg git, irgendwie hani sgfühl, dass ich det öfters sii wird, esischeso!